Forventninger til dig

Inden du kan blive optaget som elev her på Kongenshus Efterskole, skal du og din familie have været på besøg på skolen. Her vil I få en rundvisning og en samtale med en underviser.
Det skal ikke ses som en eksamen eller en test. Vi afholder samtalen for at afklare, om Kongenshus Efterskole er det rigtige match til dig som elev og din familie. Vi vil også gerne høre, hvad du forventer dig af et år på efterskole, og hvorfor du lige tænker, at det skal være hos os.

Vi har dog nogle forventninger til dig som elev, som du skal være frisk på at leve op til. Det er både til gavn for dig, fællesskabet og livet på skolen.

• Du har lyst til at være en del af et fællesskab.
  • Du har lyst til at sætte dig personlige og faglige mål og arbejde hen imod dem.
  • Du møder til tiden, er velforberedt og har det med, der skal bruges i undervisningen.
  • Du deltager i rengøring og køkkentjans.
  • Du holder dit værelse i orden og behandler vores og de andres ting ordentligt.
  • Du kan løbe 3 km eller gå 10 km + cykle 20 km til efterårsferien.
  • Du er ikkeryger og indtager ikke euforisende stoffer (og alkohol fra søndag kl. 17 til du er hjemme på weekend).
  • Du taler ordentligt til både kammerater og medarbejdere på Kongenshus Efterskole.
  • Du overholder og respekterer de udstunkne rammer på Kongenshus Efterskole om god opførsel.
  • Du er til enhver tid indstillet på at gøre dit bedste i alle henseender.

Vi tilbyder dig til gengæld et efterskoleår med et højt aktivitetsniveau, faglig solid undervisning og et samvær med voksne, som vil dig noget. Vi er klar, hvis du er på.

Elev på Kongenshus Efterskole

Vi optager 84 elever fordelt nogenlunde ligeligt mellem piger og drenge. Vi tilstræber, at elevgruppen er sammensat som et almindeligt udsnit af unge uden særlige vanskeligheder.
Alligevel har vi hvert år enkelte elever med specielle problemer f.eks. ordblinde eller andre problemer. Vi vurderer i hver enkelt situation, om vi magter opgaven, og om vi tror, skolen er et rigtigt valg for eleven og familien. Vi ønsker at bidrage til integrationen og optager gerne elever med anden etnisk baggrund.