Boksning

Denne linje er både for dig, der er brænder for kampboksning og dig, der gerne vil motionsbokse. Du behøver ikke have bokset før for at vælge Boksning som linjefag. Alle kan være med, for vi starter fra bunden.

Som ny motionsbokser vil du lære de helt grundlæggende teknikker og komme i form. Har du bokset i forvejen, får du med dette linjefag mulighed for at få ekstra fokus på din boksning, imens du er på efterskole. Du kan altså fortsætte med at dyrke din sport, selvom du skal hjemmefra og væk fra din klub.

Vi har et veludstyret bokselokale, som ligger sammen med vores fitnesslokale i vores halbygning, hvor du kan give den gas. Derudover er der mulighed for at komme ind og træne i Herning Bokseklub (HABK), som vi arbejder sammen med. Vi træner både sammen med deres motionshold og kamphold. Du kan selv vælge, hvilket hold du gerne vil på fra gang til gang, vi er derinde.

I løbet af linjefagsperioden holder vi et minitrænerkursus, hvor I elever i grupper skal sætte et opvarmnings- og træningsprogram sammen. Derefter vil udvalgte elever få mulighed for at agere træner for f.eks. skoler, klubber, private hold m.m. Du kan dermed også få mulighed for at prøve at stå ”på den anden side” så at sige og lære fra dig.

Boksning er et hårdt og fysisk krævende linjefag, hvor du får sved på panden og gang i musklerne. For at få mest mulig ud af boksningen, er det vigtigt, at du kommer med en god indstilling. Det vigtigste er ikke, hvor god du er, når vi begynder, men hvor ivrig du er efter at lære noget, komme i form og blive bedre.

Har du skavanker, der kan blive en udfordring, skal du gøre opmærksom på dette fra dag 1, således at vi kan tage højde for det i træningen.

Hvis du er klar på at gå til den, er vi klar på at udfordre dig og hjælpe dig med at komme i god form.

Boksning på Kongenshus Efterskole