Kongenshus Efterskole
Viden om verden
og dig.

Fransk

Comment vas-tu?

Vil du gerne vide, hvordan denne mærkelige sætning udtales og hvad det betyder?

Så vælg linjefaget Fransk på Kongenshus Efterskole.

Du vil i første omgang få lært at præsentere dig selv på fransk samt formulere enkle sætninger, der bl.a. sætter dig i stand til at foretage simple indkøb i franske butikker. Igennem små lege og rollespil finder du ud af, hvordan tungen skal vende i munden, så din udtale lyder rigtig fransk.
Du vil lære, hvordan man siger tidsbegreber såsom måneder, ugedage, hvad farverne hedder, samt hvad tallene hedder på det franske sprog. Du vil også få et lille indblik i den franske kultur, og hvordan franskmændene lever og omgås hinanden.

Bagefter går vi videre og arbejder med at få dit franske ordforråd gjort større for bedre at kunne deltage i en simpel samtale. Derudover arbejder vi stadig med udtalen, så selv en pariser vil tro, at du er opvokset i byen. (Det kræver meget øvelse, men mindre kan også gøre det.) Vi vil fordybe os i den franske hovedstad Paris. Hvad kan man se? Hvor og hvornår? Vi vil høre fransk musik m.m.

Til sidst skal ordforrådet udbygges endnu mere. Vi vil læse små sammenhængende tekster, høre om store franske personligheder, undersøge hvilke andre seværdigheder Frankrig kan byde på udover Paris. Vi vil lave små rollespil på basis af den viden, vi opnår i løbet af perioden.

Fransk udbydes både som begynderfransk og fortsætterfransk med mulighed for at gå til prøve, hvis man har haft fransk i to år.

"Kast dig ud i det! Det bliver dit bedste år, hvis du giver det en chance."
- Kristian -

Besøgsaftener
Kom og oplev skolen og få en rundvisning til næste besøgsaften.

Tilmeld