Kongenshus Efterskole
Viden om verden
og dig.

Fransk

Comment vas-tu?

Vil du gerne vide, hvordan denne mærkelige sætning udtales og hvad det betyder, så vælg faget fransk på Kongenshus Efterskole.

Du vil i løbet af første periode få lært at præsentere dig selv på fransk samt formulere enkle sætninger på sproget, der bl.a. sætter dig i stand til at foretage simple indkøb på originalsproget i franske butikker.

Igennem små lege og rollespil finder du ud af, hvordan tungen skal vende i munden, så det lyder rigtig fransk. Du vil lære hvad farverne hedder på fransk, hvad tallene hedder, hvordan man siger tidsbegreber såsom måneder, ugedage m.m. på fransk, og du vil også få et lille indblik i, hvordan franskmændene lever og omgås hinanden.

I anden periode arbejder vi med at få dit franske ordforrå gjort større for bedre at kunne deltage i en simpel samtale. Derudover arbejder vi stadig med udtalen, så selv en Pariser vil tro, at du er opvokset i byen. (Kræver meget øvelse, men mindre kan også gøre det). Vi vil fordybe os i den franske hovedstad Paris, hvad kan man se? Hvor og hvornår? Vi vil høre fransk musik mm.

I tredje periode skal ordforrådet udbygges endnu mere. Vi vil læse små sammenhængende tekster, høre om store franske personligheder, undersøge, hvilke andre seværdigheder Frankrig kan byde på udover Paris. Vi vil lave små rollespil på basis af den viden vi opnår i løbet af perioden.

Fransk udbydes som både begynderfransk og fortsætterfransk med mulighed for at gå til prøve, hvis man har haft fransk i to år.

Elev på fransk efterskole

"Kast dig ud i det! Det bliver dit bedste år, hvis du giver det en chance."
- Kristian -

Besøgsaftener
Kom og oplev skolen og få en rundvisning til næste besøgsaften.

Tilmeld