Efterskole 8. klasse på Kongenshus Efterskole

Kongenshus Efterskole er en af de efterskoler der tilbyder, at du kan begynde på efterskole allerede i 8. klasse.

Med efterskole i 8. klasse kommer du til at opleve efterskolelivet for fuld udblæsning. Du får en række nye klassekammerater, men kommer også til at opleve undervisning som er målrettet dine behov. I fagene dansk, matematik og engelsk arbejder vi med niveaudeling på tværs af årgangene, så alle elever får undervisning som er målrettet netop deres niveau. Det er derfor ikke længere pinligt, hvis du gerne vil vide mere og fordybe dig i et fag eller hvis du er nødt til at stille spørgsmål til læreren for at få den nødvendige hjælp, den hjælp har de andre elever på holdet nemlig også brug for. Du kan derfor opleve at sidde sammen med elever i både 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse på samme hold.

I løbet af skoleåret bliver du udfordret og får oplevelser på mange måder, vi skal have en musical stablet på benene i oktober, i december tager vi til Lübeck og ser på den gamle hansestad inden I bliver sluppet løs på det årlige julemarked. Efter jul skal vi på årets første store studietur, til Norge. På Norgesturen har vi sat oplevelser for kroppen i fokus, vi leje ro sind på en norsk lejrskole, hvor vi har en flok unge fjeld-guider til vores rådighed hele ugen. I april tager vi på den anden store studietur, hvor vi sætter oplevelser for hovedet i centrum. Turen går til Bruxelles, hvor der foregår meget andet end EU-politik

Du får mulighed for at vælge mellem skolens mange linje- og valgfag. I løbet af ugen kan du følge 2 forskellige linjefag, et i hovedgruppen Hånd/Hoved; Musik, Art & Design, Europarejsen, Outdoor og et i hovedgruppen Krop; Kost & Motion, Fitness eller Boksning. Du skal vælge mindst et linjefag i en af hovedgrupperne, men kan godt vælge et i begge hovedgrupper – men så får du et skema med lidt flere undervisningstimer. Ud over linjefagene udbyder vi en række valgfag som ligger over en kortere periode. Valgfagene kunne være træværksted, strikning, klatrekursus, robotbygning, forskellige boldspil. Du kan selv få indflydelse på hvilke valgfag vi udbyder, kom med dine ideer, så ser vi om der er en lærer som har lyst til at udbyde dette fag.

8 klasse efterskole er for dig, der måske alligevel skal skifte skole efter 7. klasse. Eller måske trænger du bare til at prøve noget nyt?. Så kunne 8. klasse på Kongenshus Efterskole være det helt rigtige.