Undervisning

Her kan du få et indblik i vores undervisning på Kongenshus Efterskole. Vi har en blanding af boglige og interessebetonede fag.

Skolens klassetrin
Kongenshus Efterskole tilbyder 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse efterskole.

Obligatoriske fag
Dansk, Matematik, Engelsk, Fortælletime, Sang, Grammatik og morgenmotion.

For 8. og 9.klasserne
Fysik, Samfundsfag, Historie, Biologi, Geografi, Idræt og Kristendomskundskab.

For 10.klasserne
Medborgerskab, Filosofi, Viden & Vejledning.

I fagene Dansk, Matematik, Fysik og Engelsk er der mulighed for at afslutte med Folkeskolens Afgangsprøve (FP9) eller Folkeskolens 10. kl. prøve (FP10).

Det er muligt at tilvælge Tysk og Fransk som prøveforberedende valgfag i såvel 8. kl., 9. kl. og 10. kl.

I undervisningen indgår der tværfaglige projektforløb, hvor vi bruger fagenes forskellige kompetencer til at skabe et hele. Vi går meget op i at skabe en sammenhæng imellem fagene og at udforske de tværfaglige muligheder. Et eksempel kan være, hvis studieturen går til Berlin. Så undersøger tysk, hvad der er at se i Berlin, historie/samfundsfag/medborgerskab fortæller om Berlins historie plus udvikling og matematikholdene arbejder med rejseudgifterne.

Kongenshus Efterskole undervisning

Fra skoleåret 2017/2018 tilbyder Kongenshus Efterskole disse linjefag:
● Boksning
● Fitness
● Friluftsliv
● Kunst og håndværk
● Musik

Der kan vælges 2 linjefag pr. skoleår – et ad gangen.

Hver enkelt elev får udleveret sit personlige skema, hvor man kan se både lokale og underviser. Skemaet kan også ses direkte på den enkelte elevs computer ved at åbne SkolePlan.