Projekt 10

Her på Kongenshus Efterskole vil vi gerne tilbyde en anderledes 10. klasse til dig, der har mere lyst til et personligt udviklingsår end den traditionelle 10. klasse. Projekt 10 er et nyt tiltag under udvikling. Så du vil som kommende elev på Projekt 10 få chancen for at være med til at præge tingene.

For at vi kan oprette Projekt 10 kræver det selvfølgelig, at der er en hvis tilslutning. For at vi kan oprette et rent Projekt 10 hold kræver det, at min. 16 elever vælger det. Er der færre, laver vi en kombination mellem Projekt 10 og traditionel 10. kl.

Hvem:

• Til dig, der har lyst og mod til mere selvstændighed og medbestemmelse i dit skolearbejde.
  • Til dig, der ønsker nye og anderledes udfordringer i det faglige.
  • Til dig, der befinder dig godt i anderledes undervisningsrammer og arbejdsformer.
  • Til dig, der vil bidrage til et studiemiljø, der prioriterer samarbejde og tværfaglige forløb.

Formål:

• Projekt 10 er rettet mod udvikling af elevernes kompetencer i forhold til studieteknik, projektarbejde, samarbejde og formidling.
  • Der er fokus på at undersøge, anvende og videreudvikle det allerede lærte i mere komplekse sammenhænge.
  • Projekt 10 er med til at udvikle dine evner til at være reflekterende og fordybe sig i emner, der forholder sig til virkeligheden og det samfund, de skal være en del af og bidrage til.
  • På Projekt 10 vurderes og evalueres du i løbet af skoleåret ud fra nuancerede kriterier, der giver indsigt og afklaring i forhold til gode studie- og livsvalg fremover.

Hvordan:

• Undervisningen er niveaudelt og tager udgangspunkt i de tre grundfag: Dansk, Engelsk og de naturvidenskabelige fag. Fællesfaget medborgerskab vil også være et naturliglig omdrejningspunkt i undervisningen.
  • Du vil som elev løbende blive vurderet og vejledt individuelt. Skoleåret afsluttes med en årsopgave, som bedømmes med censor udefra sammen med skolens lærere.
  • Undervisningen vil skifte mellem projektforløb med tid til fordybelse og refleksion og fagkurser med relevant fagligt fokus.
  • Du skal være indstillet på at deltage aktivt og engageret i forskellige gruppekonstellationer.