Valgfag

Her på Kongenshus Efterskole har vi et katalog af valgfag, hvor rigtig mange af dem er i ”familie” med vores linjefag så at sige. Udbuddet afhænger af lærersammensætningen, til dels elevønsker og antallet af elever på skolen. Så alle valgfag vil IKKE blive udbudt i hver eneste valgfagsperiode. Vi udplukker en god blanding og lytter som sagt også til, hvad der er stemning for blandt eleverne.

Hvor mange valgfag, du får mulighed for at have, afhænger også af dit klassetrin.

10 kl. kan vælge 2 valgfag 3 gange om året – 6 i alt.

8. og 9. kl. kan vælge 1 valgfag 3 gange om året – 3 i alt.

Vi tilstræber, at du får dit 1. ønske, men der skal være mindst 8. elever, der vælger faget, før vi opretter valgholdet. Fortæl os gerne hvilke valgfag, du er interesseret i, når du melder dig ind på skolen.

Herunder kan du se en liste over valgfag i støbeskeen til næste skoleår. Det kan dog sagtens være, at vi finder på andre derudover, hvis der er stemning for det og færdigheder til at afholde det. Vi arbejder også på at kunne tilbyde et par valgfag særligt for 10. kl. i form af Svømning og Dykning.

Valgfag i støbeskeen til skoleåret 17/18:

• Sprog og kultur i de fransktalende lande
  • Forfatterskole
  • Drama
  • Musik – sammenspil
  • Bålmad og mad fra naturen
  • Klatring
  • Fitness
  • Motionsboksning
  • Håndbold
  • Indendørs/ udendørs fodbold
  • Uldværkstedet: strikning, hækling, filtning m.m.
  • Skulptur i ler, gips og ostevoks
  • Tegning og maleri
  • Håndværkeren: f.eks. lave knive, træsløjd, makke i bil, og smedeværkssted

Fitness valgfag linjefag